AWBZ opbergsysteem voor hopeloze gevallen? (dec. 2007)

Veertig jaar geleden werd het ontwerp van de wet AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) in de Eerste Kamer besproken. Professor Arie Querido, internationaal Nederlands bekendste psychiater, gewaardeerd lid van de Wereldgezondheidsorganisatie
(WHO), prominent lid van de PvdA, was tegen de invoering van de wet. Zijn geweten liet niet toe zijn stem aan het ontwerp te geven. Hij was echter de enige, de overige 74 senatoren stemden voor. Zijn vurig pleidooi is beroemd geworden en geeft nog altijd stof tot nadenken, zeker nu de politiek op het punt staat om een beslissing te nemen over de toekomst van de wet.

Lees verder: Staatscourant AWBZ 1712sc05tm05

Dit bericht werd geplaatst in AWBZ, Blogs en zo. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s