Zoals thuis in het verpleeghuis (2008,2009)

zoals thuis…

In het project “Zoals thuis in het verpleeghuis” zijn verschillende zorgorganisaties – verpleeg- en verzorgingshuizen – op een creatieve manier enthousiast  aan de slag om een huiselijke en vertrouwde woon- en leefomgeving te creëren. Het projectteam van Zoals Thuis ondersteunt hen en monitort het proces om op die manier de werkzame bestanddelen van succes en falen te achterhalen. De uitdaging is even simpel als ingewikkeld: hoe in een instituut dat daarvoor niet is op- en ingericht hedendaagse normen en waarden te realiseren: persoons gerichte zorg in een huiselijke omgeving waarbij het ritme van het dagelijks leven van de bewoner leidend is voor het ritme van de organisatie (en niet andersom) met nadruk op privacy en een dienstverlenende attitude van medewerkers. Zoals Thuis heeft de ambitie om samen met de deelnemers de ‘versteende’ combinatie van verblijven in een instituut te transformeren naar het gewone leven waar het ‘wonen’ een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Die hoge ambitie koppelen we aan concrete acties en we gaan ervan uit dat de wisselwerking tussen groot denken en klein doen tot succes leidt.

Downloadt de toolbox!

Zoals thuis - ontwerp workshop

Zoals thuis – ontwerp workshop

Zoals thuis in het verpleeghuis 2 WEB

Zoals thuis in het verpleeghuis 3 voor WEB

Zoals thuis in het verpleeghuis 5 voor WEB

Dit bericht werd geplaatst in Enkele Projecten, Zoals Thuis in het verpleeghuis. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s