De toekomst van de AWBZ – deel 1 (sept 2012)

Decennialang hebben we de participatie van mensen met ernstige gezondheidsbeperkingen exclusief geregeld in ons ziektekostenstelsel ic de AWBZ. Nu de kwaliteit van die participatie steeds meer ter discussie staat, de kosten de pan uitrijzen (ruim €25 miljard per jaar) ontstaat discussie – aarzelend nog, want het gaat om kwetsbare mensen en een gevoelig onderwerp: voor en van wie is de AWBZ nu eigenlijk? En heeft deze wet anno 2012 nog wel een maatschappelijke functie? De onvrede bij de doorsnee burger dat er tot nu toe een potje van is gemaakt, groeit. En terecht. Maar hoe nu verder? Een analyse en een handreiking in twee delen.

AWBZ debat 2012 deel 1 aug2012def

Dit bericht werd geplaatst in AWBZ, Blogs en zo. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s